Slam over de (detentiehuis)muren heen!
periode september/oktober 2023 - Detentiehuis Kortrijk - gratis
Met ‘Slam over de (detentiehuis)muren heen’ maak je tijdens 5 (gratis) workshops, met zowel bewoners van het detentiehuis als vrije burgers, eigen slamteksten en werken we samen naar een toonmoment toe.
Slam poetry is verwant aan de hiphop- en rapcultuur. Op een pittige manier brengt de slammer een krachtige boodschap met een gevatte tekst, met ritme en lichaamstaal.
Woordkunstenaar (naam volgt nog) coacht je met de nodige tips and tricks door de reeks, en leer je de kracht van woorden en ritme kennen als verbindingsmiddel tussen jezelf, je tegenspeler en je publiek.
De workshops
Als opstapje en insteek vertrekken we vanuit jouw gevoelens, creatieve talenten en ideeën, percepties of woorden.
We schrijven op ritmische en expressieve wijze een tekst neer waar de focus ligt op de inhoud van de teksten en op de klanken en woordspelingen die gebruikt zullen worden.
We oefenen samen hoe we onze teksten kunnen voordragen. We focussen ons hier op onze houding en de juiste stemkleur om elk publiek aan je lippen te hebben.
We eindigen met een toonmoment voor publiek, waar iedereen de vrijheid heeft om al dan niet effectief mee te doen.
Alle workshops en het toonmoment vinden plaats in het Detentiehuis Kortrijk. Het bijzondere is de ontmoeting tussen de bewoners van het detentiehuis en vrije burgers, die samen op zoek gaan naar wat hen bindt en op die manier gesloten ‘werelden’ (op zijn minst) een stukje openen.
Of hoe woorden en ritme een dialoog kunnen vormen over misdaad, straf & herstel.
Praktisch
Enthousiasme en goesting om samen Poetry Slam is een voorwaarde tot deelname (voorkennis in poetry slam is niet nodig)!
Wie deelneemt, engageert zich om deel te nemen aan alle sessies.
Datums: 18 september '23 - 25 september '23 - 2 oktober '23 - 9 oktober '23 - 16 oktober '23 (telkens van 19u tot 21u)
Locatie: Detentiehuis Kortrijk
Initiatief
‘Slam over de (detentiehuis)muren heen’ is een initiatief van De Rode Antraciet, Avansa Mid- en Zuidwest, De Stroate vzw en het Detentiehuis Kortrijk in kader van het project DIALOOG.