Tot onze grote spijt

Spijt voelen is iets lastig. Onder het motto ‘ik heb nergens spijt van’ steken we het liever weg, dan ernaar te kijken. Johan Terryn spreekt in zijn podcast met mensen over hun grote spijt.

Foto: Johan Terryn

John Doe

In deze aflevering van ‘Tot onze grote spijt’ gaat Johan Terryn in gesprek met John Doe.

John zit een straf uit in de gevangenis en heeft veel spijt van de feiten die hij pleegde. Hij stapt in een bemiddelingstraject waarbij hij één van zijn slachtoffers ontmoet. Hij toont oprecht berouw en krijgt iets wonderlijks van zijn slachtoffer terug: vergiffenis. Het lijkt alsof er een enorme schuld van zijn schouders valt. Het vervult hem met zoveel vuur dat hij iedereen erover wil vertellen.

(John Doe kijkt graag naar krimireeksen en zijn naam is dan ook een zelfgekozen pseudoniem).

Informatie over bemiddeling en herstelgerichte dialoog tussen dader en slachtoffer van een misdrijf vind je op moderator.be

Tot onze grote spijt

Hoe zorg je ervoor dat je op je sterfbed niet te veel spijt zal ervaren? Spijt voelen is iets lastig. Onder het motto ‘ik heb nergens spijt van’ steken we het liever weg, dan ernaar te kijken. Dat is spijtig, want spijt kan ook een geweldige bron van feedback zijn over hoe we ons leven graag zouden willen leiden.

Johan Terryn spreekt met mensen over hun grote spijt. Met die verhalen trekt hij in deze podcast naar zijn partner in crime Randall Casaer. Samen zoeken ze in de verhalen inspiratie en inzichten over dat vervelende gevoel dat we allemaal kennen en liefst niet te veel willen hebben.


Reageren? Dat kan hieronder!

Wees hierbij aardig en beleefd. Reacties met haatdragende taal of pesten worden verwijderd.

Vorige
Vorige

Losse haren, leven na verkrachting

Volgende
Volgende

Ouderschap in en vanuit detentie.